Sójový segedínský guláš
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 balení sójových kostek
- 600 g brambor
- 6 stroužků česneku
- 4 cibule
- kysané zelí
- zakysaná smetana
- 1 balení sladké mleté papriky
- olivový olej
- (další koření dle chuti)
Postup Sójový segedínský guláš
Postup přípravy receptu
-
Den předem si uvaříme a naložíme sójové kostky do směsi oleje s kořením.
Brambory nakrájíme na malé kousky a cibuli na drobno. Kysané zelí chvíli povaříme. Do kastrolu dáme oliv. olej a zpěníme cibuli. Po zesklovatění ji posypeme celým balením sladké papriky a mícháme dokud se celá nezbarví do červena. Přidáme naložené kostky, brambory, teplé zelí a zalijeme vroucí vodou. Vaříme do změknutí brambor.
Nakonec přidáme prolisovaný česnek, smetanu a dle chuti zahustíme. Můžeme přidat další koření jako např. směs na guláš, majoránku, kurkumu...