Vepřové medailonky s omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 pomeranče
2 cibule
300 g žampionů
3 lžíce másla
200 ml zeleninového vývaru
400 g širokých nudlí
600 g vepřové panenky
sůl
pepř
1/2 lžičky mletého zázvoru
2 lžíce sojové omáčky
100 g zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče oloupeme a odšťavníme. Cibuli nadrobno posekáme. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky.

  2. Cibuli zesklovatíme na másle, přidáme žampiony a krátce opečeme. Přilijeme pomerančovou šťávu, zeleninový vývar a povaříme.

  3. Nudle uvaříme dle návodu.

  4. Maso nakrájíme na medailonky a v pánvi opékáme z obou stran přibližně 3 minuty na rozehřátém másle. Maso vyjmeme, osolíme a opepříme a udržujeme teplé.

  5. K žampionům přidáme med, zázvor, sójovou omáčku a podusíme zhruba 2 minuty. Pak vmícháme zakysanou smetanu. Medailonky podáváme s těstovinami a omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!