Vepřové medailonky s omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 pomeranče
- 2 cibule
- 300 g žampionů
- 3 lžíce másla
- 200 ml zeleninového vývaru
- 400 g širokých nudlí
- 600 g vepřové panenky
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 2 lžíce sojové omáčky
- 100 g zakysané smetany
Postup Vepřové medailonky s omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Pomeranče oloupeme a odšťavníme. Cibuli nadrobno posekáme. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
Cibuli zesklovatíme na másle, přidáme žampiony a krátce opečeme. Přilijeme pomerančovou šťávu, zeleninový vývar a povaříme.
Nudle uvaříme dle návodu.
Maso nakrájíme na medailonky a v pánvi opékáme z obou stran přibližně 3 minuty na rozehřátém másle. Maso vyjmeme, osolíme a opepříme a udržujeme teplé.
K žampionům přidáme med, zázvor, sójovou omáčku a podusíme zhruba 2 minuty. Pak vmícháme zakysanou smetanu. Medailonky podáváme s těstovinami a omáčkou.