Vepřové maso se žampiony a rýží

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1/2 kg vepřového masa
1 cibule
žampiony(nejlépe vážené)
kmín
vegeta nebo magi
pepř
sůl
rýže

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostky(jako na guláš), cibuli na plátky, žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.

  2. Pánev připravíme s olejem na který vložíme kostky masa.

  3. Jakmile se maso zatáhne do sebe, přidáme pokrájené plátky cibule a společně promícháme. Okořeníme kmínem a pepřem a podlijeme trochou vody, aby se maso zespodu nechytlo na pánev.

  4. Podlíváme dokud maso není měkké.

  5. Jakmile je maso měkké vhodíme žampiony a společně promícháme.

  6. Pokud se zdá, že omáčka je málo hustá, můžeme zahustit smetanou a hladkou moukou.

  7. Povaříme maso se žampiony a podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!