Steak z tuňáka

Recepty, Ryby

Suroviny

2 chlazené steaky z tuňáka
8 -10 středních brambor
máslo
pepř, sůl
čerstvá nebo sušená petržel

Postup přípravy receptu

  1. Tuňákové steaky vyndáme z lednice až těsně před přípravou. Dáme vařit brambory. Steaky z obou stran lehce pomažeme olivovým olejem, opepříme, osolíme a dáme zpět do lednice.

  2. Cca 8-10 minut předtím, než budou hotové brambory, rozpálíme grilovací pánev, a tuto nahříváme na vyšší stupeň, minimálně 5 minut (7 minut je asi tak akorát). Dle tloušťky steaků, tyto grilujeme z každé strany 1-3 minuty.

  3. Upozornění: tady na 100 % platí, raději méně, než více. Budeme-li grilovat delší dobu, maso se vysuší a se steakem nebude mít vůbec nic společného, ani to nebude dobré. Tuňákové steaky, které jsou už připravené a nařezané, např. ze supermarketů, nejsou moc silné, a zde opravdu stačí 1 minuta z každé strany. Jakmile steaky otočíme na druhou stranu, nožem odřízneme tenký proužek másla a dáme na povrch každého steaku. Když jsou steaky dodělané, dáme je (ideálně na předehřátý) talíř, přikryjeme alobalem a necháme ještě 2-3 minuty dojít. Servírujeme s brambory posypanými petrželí a k přikousnutí můžeme dát italskou / francouzskou bagetu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!