Vepřové maso s paprikou a rajčaty
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřového masa (krkovice)
- 3 cibule
- 2 stroužky česneku
- 350 g rajčat
- 1 červená paprika
- 1 červená feferonka
- 2,5 dcl olivového oleje
- 3dl pivo
- 1 bobkový list
- sůl
- kmín
- oregano
- posekaná petrželka
Postup Vepřové maso s paprikou a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriku a feferonku rozkrojíme a odstraníme semínka. Papriku nakrájíme na kostičky, feferonku nadrobno.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a kousky masa osmahneme ze všech stran. Posolíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, necháme zesklovatět.
Přidáme nakrájená rajčata a papriku, pepř a pivo. Okořeníme bobkovým listem, kmínem a orgánem.
V uzavřeném hrnci dusíme asi 1 hodinu. Nasekáme petrželku a vmícháme ji do omáčky. Podáváme s rýží.