Telecí guláš

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg telecího krku
3 velké cibule
3 čajové lžičky mleté sladké papriky
2 bobkové listy, hrst majoránky
6 kuliček nového koření
6 stroužků česneku
1/2 tuby gulášové pasty
sádlo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme rozpálit vepřové sádlo a vložíme na hrubší kousky nakrájenou cibuli, kterou opečeme do hněda a přidáme na kostky pokrájené telecí maso. Maso orestujeme, aby se zatáhlo.

  2. V trošce oleje rozmícháme mletou papriku a přidáme do hrnce společně s bobkovým listem a novým kořením. Lehce dusíme na mírném ohni. Jakmile je maso dostatečně udušeno tak k němu vymačkáme polovinu gulášové pasty, dochutíme rozetřeným česnekem se solí a pepřem.

  3. Dle potřeby dohustíme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě lehce povaříme. Těsně před koncem rozemneme mezi dlaněmi hrst sušené majoránky. Vhodnou přílohou je rohlík či houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!