Telecí guláš
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 kg telecího krku
- 3 velké cibule
- 3 čajové lžičky mleté sladké papriky
- 2 bobkové listy, hrst majoránky
- 6 kuliček nového koření
- 6 stroužků česneku
- 1/2 tuby gulášové pasty
- sádlo
- sůl
- pepř
Postup Telecí guláš
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme rozpálit vepřové sádlo a vložíme na hrubší kousky nakrájenou cibuli, kterou opečeme do hněda a přidáme na kostky pokrájené telecí maso. Maso orestujeme, aby se zatáhlo.
V trošce oleje rozmícháme mletou papriku a přidáme do hrnce společně s bobkovým listem a novým kořením. Lehce dusíme na mírném ohni. Jakmile je maso dostatečně udušeno tak k němu vymačkáme polovinu gulášové pasty, dochutíme rozetřeným česnekem se solí a pepřem.
Dle potřeby dohustíme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě lehce povaříme. Těsně před koncem rozemneme mezi dlaněmi hrst sušené majoránky. Vhodnou přílohou je rohlík či houskový knedlík.