Vepřové maso s ananasovou marinádou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové maso (já mám žebro s kotletou, ale to prý v ČR nemají, takže použijte jiné co máte rádi)
koření
sůl
hořčice
hnědý cukr
80 ml jablečného octa
180 ml ananasového džusu (nejlépe z plechovky ananasu)
100 g hnědého cukru
2 čajové lžičky česnekového prášku
2 čajové lžičky prolisovaného česneku

Postup přípravy receptu

  1. Ananasová marináda: Smícháme dohromady ocet, ananasový džus, hnědý cukr, česnekový prášek, česnek a povaříme, ad se rozpustí cukr. Necháme vychladout a necháme prez noc v ledničce.

  2. Vepřové maso: Maso osolíme, opepříme, přidáme česnekové koření a koření, které používáte třeba na steaky.

  3. V misce smícháme 4 lžičky hnědého cukru s hortici a natřeme tím vepřové maso.

  4. Na plech dáme alobal, položíme tam maso a dáme do trouby, na které jsme si nastavili gril a nebo na nejvíc stupňů a pečeme 10 minut, aby se skaramelizoval cukr. Poté vyndáme, zaděláme zezhora alobalem aby bylo maso přikryté, troubu dáme na 170°C a pečeme 2 hodiny. Alobal odděláme, maso natřeme ananasovou marinádou, otočíme a natřeme zbytek a necháme péct dalších 30 minut odkryté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!