Vepřové kotlety s hlívovo - hovězí nádivkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vyšší vepřové kotlety
100 g mletého hovězího masa
sůl
pepř
kmín
2 žloutky
2 lžíce strouhanky
asi 4 lžíce horkého mléka
4 jarní cibulky
120 g hlívy
hovězí vývar
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a ostrým špičatým nožem do každé kotlety nakrojíme kapsu. Dvě cibulky nasekáme najemno a spolu s drobně pokrájenou hlívou je osmahneme na lžičce oleje. Do strouhanky vlijeme horké mléko, necháme nasáknout, osolíme, opepříme, přimícháme žloutky a mleté hovězí maso. Nakonec do směsi vmícháme osmaženou cibulku s hlívou. Směs nandáme do kapes v mase, nejlépe to jde cukrářským pytlíkem s kovovou špičkou.

  2. Naplněné kotlety lehce osolíme, okmínujeme a osmahneme na oleji z obou stran. Pak je přeložíme do zapékací mísy, zalijeme asi do poloviny výšky masa vývarem a vložíme do trouby předehřáté na 220°C. Po 30 minutách vyndáme, na každou kotletu položíme půlku jarní cibulky (překrojenou podélně) a vrátíme do trouby ještě na 10 minut. Podáváme s bramborovou přílohou a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!