Vepřové kotlety s hlívovo - hovězí nádivkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vyšší vepřové kotlety
- 100 g mletého hovězího masa
- sůl
- pepř
- kmín
- 2 žloutky
- 2 lžíce strouhanky
- asi 4 lžíce horkého mléka
- 4 jarní cibulky
- 120 g hlívy
- hovězí vývar
- olej
Postup Vepřové kotlety s hlívovo - hovězí nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a ostrým špičatým nožem do každé kotlety nakrojíme kapsu. Dvě cibulky nasekáme najemno a spolu s drobně pokrájenou hlívou je osmahneme na lžičce oleje. Do strouhanky vlijeme horké mléko, necháme nasáknout, osolíme, opepříme, přimícháme žloutky a mleté hovězí maso. Nakonec do směsi vmícháme osmaženou cibulku s hlívou. Směs nandáme do kapes v mase, nejlépe to jde cukrářským pytlíkem s kovovou špičkou.
Naplněné kotlety lehce osolíme, okmínujeme a osmahneme na oleji z obou stran. Pak je přeložíme do zapékací mísy, zalijeme asi do poloviny výšky masa vývarem a vložíme do trouby předehřáté na 220°C. Po 30 minutách vyndáme, na každou kotletu položíme půlku jarní cibulky (překrojenou podélně) a vrátíme do trouby ještě na 10 minut. Podáváme s bramborovou přílohou a zeleninovým salátem.