Polévka z krůtího krku
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 krůtí krk
- 2 mrkve
- 1 petržel
- kousek celeru
- zmražený hrášek
- libeček (petrželka)
- muškátový květ
- sůl
- voda
- pepř
- domácí hraška
Postup Polévka z krůtího krku
Postup přípravy receptu
-
Krůtí krk omyjeme, vložíme do studené a osolené vody a vaříme doměkka. Po půl hodině dáme povařit omytou kořenovou zeleninu. Když je maso i zelenina měkká, vše vyjmeme a pokrájíme. Zahustíme domácí hraškou, dochutíme pepřem, solí a zjemníme lžící másla.
Povaříme, přidáme pokrájenou zeleninu a maso, zmražený hrášek a nasekané maso z krku. Zavaříme nudle. Dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí. Zdobíme libečkem nebo petrželkou.