Vepřové kotletky se sušenými rajčaty

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety bez kosti
cca 10 kousků sušených rajčat naložených v oleji (použijeme i olej ze sušených rajčat)
4 plátky čedaru nebo jiného sýra výraznější chuti
100 g anglické slaniny
4 stroužky česneku
100 ml bílého vína (suché)
sůl
bílý pepř
sušený rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme, mírně osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, na každou dáme plátek sýra a několik kousků rajčat.

  2. Maso podélně přeložíme, sepneme špejlí nebo jehlou a závitky obalíme plátky slaniny.

  3. Vložíme do zapékací misky, přidáme stroužky česneku, zbytek rajčat, pokapeme olejem, podlijeme vínem, přikryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby / 180° /.

  4. Pečeme doměkka, před koncem odkryjeme a dopečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!