Vepřové kotletky se sušenými rajčaty
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové kotlety bez kosti
- cca 10 kousků sušených rajčat naložených v oleji (použijeme i olej ze sušených rajčat)
- 4 plátky čedaru nebo jiného sýra výraznější chuti
- 100 g anglické slaniny
- 4 stroužky česneku
- 100 ml bílého vína (suché)
- sůl
- bílý pepř
- sušený rozmarýn
Postup Vepřové kotletky se sušenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Kotlety naklepeme, mírně osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, na každou dáme plátek sýra a několik kousků rajčat.
Maso podélně přeložíme, sepneme špejlí nebo jehlou a závitky obalíme plátky slaniny.
Vložíme do zapékací misky, přidáme stroužky česneku, zbytek rajčat, pokapeme olejem, podlijeme vínem, přikryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby / 180° /.
Pečeme doměkka, před koncem odkryjeme a dopečeme dozlatova.