Vepřové kostky se smetanou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300-400 g vepřového masa
- 1 cibule
- 1 lžíce sádla
- 1 dl kečupu
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 smetana na vaření
- 3 lžíce hladké mouky na zatření
- sůl
- pepř
Postup Vepřové kostky se smetanou
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpustíme sádlo, na něm zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli a přidáme na kostky nakrájené maso. Zprudka ho opečeme, aby se zatáhlo.
Pak osolíme, opepříme, přidáme kečup a mletou papriku. Dusíme doměkka (není na škodu použít tlakový hrnec). Občas podlijeme vodou.
Zatřeme sladkou smetanou, ve které jsme dohladka rozmíchali hladkou mouku. Povaříme 10-15 minut. Podáváme se špagetami. Vhodná je i rýže.