Babiččina ořechová srdíčka
Recepty, CukrovíSuroviny
- Nepečená srdíčka:
- 140 g másla
- 210 g mletých lískových oříšků
- 180 g mletého cukru
- 1 PL kakaa
- Pečená srdíčka:
- 200 g hladké mouky
- 100 g másla
- 50 g mletého cukru
- 1 žloutek
- citrónová kůra
- Rumová poleva:
- 260 g mletého cukru
- 2 PL vařící vody
- 2 PL rumu
- 1 PL oleje
- Na slepování:
- rybízová marmeláda nebo povidla
Postup Babiččina ořechová srdíčka
Postup přípravy receptu
-
Nepečená srdíčka: Ze všech surovin vypracujeme hmotu, kterou rozválíme na mírně pomoučněném vále a vykrajujeme srdíčka.
Pečená srdíčka: Ze všech surovin vytvoříme hladké těsto. Pokud chceme mít tmavá kolečka přidáme trochu kakaa. Těsto vyválíme a formičkou vykrajujeme srdíčka. Upečeme.
Slepujeme marmeládou nebo povidly, vždy jedno linecké srdíčko a na ně jedno nepečené. Povrch poléváme rumovou polevou.