Babiččina ořechová srdíčka

Recepty, Cukroví

Suroviny

Nepečená srdíčka:
140 g másla
210 g mletých lískových oříšků
180 g mletého cukru
1 PL kakaa
Pečená srdíčka:
200 g hladké mouky
100 g másla
50 g mletého cukru
1 žloutek
citrónová kůra
Rumová poleva:
260 g mletého cukru
2 PL vařící vody
2 PL rumu
1 PL oleje
Na slepování:
rybízová marmeláda nebo povidla

Postup přípravy receptu

  1. Nepečená srdíčka: Ze všech surovin vypracujeme hmotu, kterou rozválíme na mírně pomoučněném vále a vykrajujeme srdíčka.

  2. Pečená srdíčka: Ze všech surovin vytvoříme hladké těsto. Pokud chceme mít tmavá kolečka přidáme trochu kakaa. Těsto vyválíme a formičkou vykrajujeme srdíčka. Upečeme.

  3. Slepujeme marmeládou nebo povidly, vždy jedno linecké srdíčko a na ně jedno nepečené. Povrch poléváme rumovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!