Puncove rezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

na 1 piskotovy korpus:
4 vejce
6 lžíce vody
200 g mletého cukru
200 g polohrubé mouky
1/2 prasku do peciva
špetka soli
vsetky suroviny potrebujeme 3x, pretoze pecieme 3 piskotove korpusy
Na punc:
100 ml rumu (mozno aj trosinkuy viac:))
100 ml vody
250 ml malinového sirupu
stava z 1/2 az z 1 citronu (ochutnajte a podla svojej chute si regulujte mnozstvo citronovej stavy)
aroma - punc
na polevu:
250 g viackrat preosiateho praskoveho cukru
1 lžíce vřící vody
1-2 lžíce citronove stavy
špetka barviva potravinářského červeného nebo růžového
okrem toho:
dobry, riedky dzem bez kuskov ovocia 380 ml (ja som pouzila malinovy, ale mozete pouzit aj marhulovy)

Postup přípravy receptu

  1. Zltky naslahame s cukrom, pridame vodu a preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva. Nakoniec jemne (uz len rucne) zamiesame z bielkov a stipky soli vyslahany tuhy sneh.

  2. Pecieme na plechu 30x40 cm vylozenom papierom na pecenie vo vyhriatej rure pri 180 stupnoch C asi 15 - 20 minut. Upecieme 3 x takyto piskotovy korpus. Nechame vychladnut.

  3. Pripravime si puncovu polevu zmiesanim vsetkych prisad. Vychladnuty korpus natrieme polovicou dzemu. Nezabudnite odstranit papier na pecenie.

  4. Druhy plat pozdlzne rozdelime na 7 pasikov cca 3,5 cm. Styri ostanu nenamocene a tri namocime do pripraveneho puncu.

  5. Pasiky namacame po jednom. Punc je dobre si preliat do plechu s krajom, lepsie sa pasiky v tom namacaju. Pracujeme rychlo, aby sa pasy velmi nerozmocili lebo hrozi ich polamanie.... (dobre je pozriet si spominane video).

  6. Na korpus natrety dzemom ukladame striedavo pasiky - suchy, namoceny. Pritalacime k sebe.

  7. Zvysnym puncom opatrne polejeme namocene pasiky. Nenamocene pasiky piskoty sa navlhcia od tych namocenych nerovnomerne a tak vznikne mozaika.

  8. Natrieme druhou polovicou dzemu a prilozime tretim korpusom.

  9. Cely zakusok zatazime, najlepsie cez noc.

  10. Potom urobime polevu zmiesanim vsetkych prisad. Miesame, kym je poleva pekna, hladka. Naniesieme na korpus a rozotrieme rovnomerne na zakusok. S polevou pracujeme rychlo, pretoze ma tendenciu skoro zhustnut.

  11. Pozdlzne prekrojime zakusok na tri casti a krajame cca 1,5 cmm rezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!