Plněné oříšky

Recepty, Cukroví

Suroviny

300 g hladké mouky
300 hrubé mouky
300 g másla
200 g práškového cukru
250 g mletých ořechů
1 vejce
Náplň:
4 celé vejce
200 g krystalového cukru (jemny)
1 vanilkový cukr
200 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Vsetky suroviny zhnetieme a vypracujeme cesto. Nemusi sa chladit v chladnicke.

  2. Male kusky cesta ustipavame a plnime formicky na oriesky, ktore sme predtym potreli tenkou vrstvou oleja. Cesto plnime tak, aby nam ostala mala priehlbinka.

  3. Pecieme vo vyhriatej rure pri 180 stupnoch C. Pecieme velmi kratko 8-10 minut, kym kraje zacnu mierne ruzoviet.

  4. Nechame vychladnut a vyklopime z formiciek.

  5. Plnka: cele vajcia s cukrom a vanilkovym cukrom slahame nad parou do zhustnutia. Trvalo to cca 10 minut. Nechame ochladit.

  6. Maslo vyslahame a potom vmiesame vychladnutu vajcovu zmes do masla. Dobre preslahame.

  7. Kremom pomocou cukrarenskeho vrecka plnime vychladnute oriesky a zliepame ich spolu.

  8. Mozeme obalovat v praskovom cukre alebo ich iba mierne cez sitko poprasit cukrom, pripadne kakaovym praskom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!