Schované žampiony

Recepty, Houby

Suroviny

500 g nahrubo nastrouhaných čerstvých žampionů
3 celá vejce
6 lžic strouhanky
3 lžíce hladké mouky
asi 150 ml mléka
2 lžíce sušeného česneku
1 lžička drceného kmínu
1/2 lžičky pepře
2 lžíce medvědího česneku
1-2 lžičky koření Adžika (nemusí být)
sůl podle chuti (asi 2 lžičky)
olej na smažení
strouhanka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny spojíme v míse, až vznikne hutnější hmota a osolíme a necháme 10 minut odležet v lednici.

  2. Pak navlhčenýma rukama tvořme koule o průměru asi 6 cm.

  3. Obalíme je ve strouhance a smažíme ve středně ohřátém oleji, který sahá do dvou třetin žampionových koulí.

  4. Po usmažení pokládádme na papírovou utěrku nebo ubrousek. Podáváme s bramborovu kaší, brambory, pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!