Vepřové kostky s bramborami v jemné cibulové omáčce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové plece
- 4-5 brambor
- 2 velké cibule
- lžíce sádla
- lžíce másla
- 100 ml smetany
- cca 500 ml vývaru
- lžička mleté papriky
- lžička hořčice
- 2 lžíce hladké mouky
- mletý kmín
- sůl
- pepř
Postup Vepřové kostky s bramborami v jemné cibulové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Maso a brambory nakrájíme na větší kostky. Rozehřejeme sádlo a maso necháme zatáhnout. Přidáme papriku, kmín, sůl a pepř. Podlijeme vývarem jen do poloviny masa a dusíme do poloměkka. Poté přidáme brambory a společně dusíme do měkka. Podle potřeby lehce podléváme.
Mezitím nakrájíme cibuli na proužky a na másle ji pozvolna opečeme do zlatavé barvy. Zasypeme moukou, opražíme a zalijeme zbylým vývarem. Povaříme 15-20 minut a rozmixujeme ponorným mixérem na hladkou omáčku.
Maso s bramborami necháme vydusit na tuk a přidáme omáčku, hořčici a smetanu. Společně necháme chvíli probublat a dochutíme případně solí a pepřem. Podáváme s chlebem