Vepřové kostky na kari

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

40 dkg vepřového masa (kýta, plec)
1 cibule
2 papriky čerstvé
2 PL oleje
1 PL koření kari
1 lžička Solamylu
2 dcl vývaru (vody)
1 PL Worcesteru
1 PL Maggi
1/2 lžičky koření chilli
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si maso, cibuli a papriky nakrájíme na kostky. Do poloviny vývaru nasypeme solamyl, rozmícháme a přidáme worcestr a maggi.

  2. Do rozpálené wok pánve nalijeme olej, přisypeme kari a po chvilce cibuli, kterou osmahneme do zlatavé barvy. Teď přidáme maso, trochu ho osolíme a orestujeme ho ze všech stran (teplotu máme stále naplno).

  3. Podlijeme polovinou vývaru, teplotu snížíme napolovic, přiklopíme a dusíme asi 20 minut (hlídáme, aby se nám masíčko nepřipálilo, když tak přiléváme vodu).

  4. Až je maso měkké, přidáme papriky, chilli koření a zalijeme vývarem se solamylem, worcesterem a maggi a necháme asi 5-10 minut podusit, aby papriky nebyly moc měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!