Vepřové kostky na kari
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 40 dkg vepřového masa (kýta, plec)
- 1 cibule
- 2 papriky čerstvé
- 2 PL oleje
- 1 PL koření kari
- 1 lžička Solamylu
- 2 dcl vývaru (vody)
- 1 PL Worcesteru
- 1 PL Maggi
- 1/2 lžičky koření chilli
- sůl
Postup Vepřové kostky na kari
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si maso, cibuli a papriky nakrájíme na kostky. Do poloviny vývaru nasypeme solamyl, rozmícháme a přidáme worcestr a maggi.
Do rozpálené wok pánve nalijeme olej, přisypeme kari a po chvilce cibuli, kterou osmahneme do zlatavé barvy. Teď přidáme maso, trochu ho osolíme a orestujeme ho ze všech stran (teplotu máme stále naplno).
Podlijeme polovinou vývaru, teplotu snížíme napolovic, přiklopíme a dusíme asi 20 minut (hlídáme, aby se nám masíčko nepřipálilo, když tak přiléváme vodu).
Až je maso měkké, přidáme papriky, chilli koření a zalijeme vývarem se solamylem, worcesterem a maggi a necháme asi 5-10 minut podusit, aby papriky nebyly moc měkké.