Vepřové kostky na barevném pepři
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové plece
- 2 cibule
- 1 mrkev
- 1-2 lžíce sádla
- 1 lžíce hrubě drceného barevného pepře
- 1 lžičku zeleného nakládaného pepře
- šťáva z 1/2 citronu
- vývar (z kostí) nebo voda
- 1 lžíce oleje na marinování
- 2 stroužky utřeného česneku
- 1 lžíce dobré sojové omáčky
- 1 lžíce solamylu
- sůl
- trocha červené mleté papriky
- kousek studeného másla
Postup Vepřové kostky na barevném pepři
Postup přípravy receptu
-
Omyté maso nakrájíme na kostky. Smícháme olej s barevným pepřem, česnekem, sojovkou a citronem. Osolíme a všechno to promícháme s masem a solamylem. Necháme odležet nejlépe do druhého dne.
Na sádle zpěníme cibuli a když začne chytat barvu, přihodíme na jemno nastrouhanou mrkev. Až mrkev pustí barvu, přisypeme maso a necháme zatáhnout. Vmícháme papriku, zelený pepř, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Občas promícháme.
Není třeba zahušťovat. Mrkev, cibule a solamyl udělají dostatečnou omáčku. Já jsem část odebrala a rozmixovala. Byla hladší a jemnější, ale nemusíte mixovat. Nakonec přidáme máslo a dochutíme. Maso i omáčka by mělo být pikantnější a vonět po pepři.