Pomazánka z košťálu brokolice, mrkve a tresky
Recepty, PomazánkySuroviny
- košťál z brokolice
- 1 mrkev středně velká
- 1 porce bílé tresky
- 1 stroužek česneku propasírovaný
- 2 PL zakysané smetany (tvaroh, lučina)
- pepř z mlýnku
- sůl
- citronová šťáva podle chuti
Postup Pomazánka z košťálu brokolice, mrkve a tresky
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme vodu, osolíme a přivedeme k varu.
Když voda začne vřít, odstavíme hrnec z plotny, vložíme do ní porci tresky, snížíme teplotu a hrnec opět dáme na plotýnku. Vaříme 8-10 minut, podle velikosti porce, až bude mít treska pěknou bílou barvu. Vyndáme z hrnce, necháme zchladnout a tresku pomocí vidličky rozmačkáme na drobné kousky.
Košťál a mrkev omyjeme, nakrájíme na menší kusy a dáme vařit do osolené vody. Vaříme cca 8 minut do poloměkka. Pak zeleninu scedíme, vrátíme do hrnce, zalijeme ledovou vodou, aby se uchovala barva a opět scedíme.
Na hrubém struhadle nastrouháme zeleninu do mísy, přidáme rozmačkanou tresku, propasírovaný česnek, mletý pepř, trochu citronové šťávy a zakysanou smetanu. Vše lehce promícháme.