Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřového masa (plecka)
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- sůl
- pepř
- bobkový list
- 1 dl piva
- 1 lžíce medu
- 1 lžička maggi
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžička Country koření
- jíška tmavá (instantní)
Postup Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na kostičky, cibuli na půlměsíčky a česnek nadrobno.
Cibuli a česnek poskládáme na dno pekáčku, na ně položíme nakrájené maso, které osolíme a opepříme, vložíme bobkový list, podlijeme asi 1 dcl vody, pekáček zakryjeme víkem a dáme péct do trouby asi na 200°C.
Mezitím si rozehřejeme med, přidáme pivo, maggi, kečup a Country koření.
Až je maso poloměkké, zalijeme ho pivním roztokem, dáme do trouby a dopečeme již odryté. Pokud chceme více omáčky, třeba k rýži, pak výpek dolijeme vodou a zahustíme instantní jíškou, necháme projít varem buď v troubě nebo na sporáku.