Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřového masa (plecka)
2 cibule
5 stroužků česneku
sůl
pepř
bobkový list
1 dl piva
1 lžíce medu
1 lžička maggi
1 lžíce kečupu
1 lžička Country koření
jíška tmavá (instantní)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostičky, cibuli na půlměsíčky a česnek nadrobno.

  2. Cibuli a česnek poskládáme na dno pekáčku, na ně položíme nakrájené maso, které osolíme a opepříme, vložíme bobkový list, podlijeme asi 1 dcl vody, pekáček zakryjeme víkem a dáme péct do trouby asi na 200°C.

  3. Mezitím si rozehřejeme med, přidáme pivo, maggi, kečup a Country koření.

  4. Až je maso poloměkké, zalijeme ho pivním roztokem, dáme do trouby a dopečeme již odryté. Pokud chceme více omáčky, třeba k rýži, pak výpek dolijeme vodou a zahustíme instantní jíškou, necháme projít varem buď v troubě nebo na sporáku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!