Vepřové kolínko na černém pivu na dvojí použití
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 kg vepřové koleno
- 500 ml černého piva (černý Kozel)
- 2 velké cibule
- 1 celá větší skořice
- 5 i víc stroužků česneku
- 1 badyán
- 1 lžička koriandru
- 4 bobkové listy
- 6 kuliček celého pepře
- 4 hřebíčky
- 2 mrkve
- sůl
Postup Vepřové kolínko na černém pivu na dvojí použití
Postup přípravy receptu
-
Koleno dáme do hrnce, zalijeme pivem a doplníme vodou, aby bylo koleno ponořené.
Přidáme na půlky rozkrojené cibule, stroužky česneku-neloupané!! dál koření,skořici,badyán,koriandr,bobkové listy,celé pepře,hřebíčky a osolíme pak pomalu(tak 2 hodiny) vaříme.
Po uvaření přendáme koleno do pekáče, kolem něho rozhážeme kolečka mrkví a na to scedíme všechen vývar.
Dáme péct na 180°C do úplného měkka až nám maso odpadá od kostí téměř samo(já pekla hodinu). 1
.verze, že ho budeme jíst s hořčicí, nebo křenem s pečivem, nebo 2.verze, že ho budeme podávat jako hlavní jídlo s knedlíkama a zelím, nebo špenátem a v tom případě to množství šťávy mírně zahustíme(solamyl, jíška, hladká mouka-jak kdo chce).