Vepřové kolínko na černém pivu na dvojí použití

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 kg vepřové koleno
500 ml černého piva (černý Kozel)
2 velké cibule
1 celá větší skořice
5 i víc stroužků česneku
1 badyán
1 lžička koriandru
4 bobkové listy
6 kuliček celého pepře
4 hřebíčky
2 mrkve
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Koleno dáme do hrnce, zalijeme pivem a doplníme vodou, aby bylo koleno ponořené.

  2. Přidáme na půlky rozkrojené cibule, stroužky česneku-neloupané!! dál koření,skořici,badyán,koriandr,bobkové listy,celé pepře,hřebíčky a osolíme pak pomalu(tak 2 hodiny) vaříme.

  3. Po uvaření přendáme koleno do pekáče, kolem něho rozhážeme kolečka mrkví a na to scedíme všechen vývar.

  4. Dáme péct na 180°C do úplného měkka až nám maso odpadá od kostí téměř samo(já pekla hodinu). 1

  5. .verze, že ho budeme jíst s hořčicí, nebo křenem s pečivem, nebo 2.verze, že ho budeme podávat jako hlavní jídlo s knedlíkama a zelím, nebo špenátem a v tom případě to množství šťávy mírně zahustíme(solamyl, jíška, hladká mouka-jak kdo chce).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!