Vepřové karé s paprikovou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 ks vepřové kotlety(bez kosti)
- 1 cibule
- olej
- sůl
- pepř
- masox
- papriková pasta
- instantní jíška světlá
Postup Vepřové karé s paprikovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Vepřové karé (kotletky) nařízneme a lehce naklepeme.
Plátky posolíme, opepříme a velmi zlehka potřeme paprikovou pastou.
V pánvičce si rozpálíme trochu oleje a postupně opékáme velmi zprudka plátky karé a to z obou stran.
Opečené maso dáme do hrnce a ve výpeku na pánvi osmažíme nakrájenou cibuli, kterou přidáme poté do hrnce k masu a lehce podlijeme vodou a dochutíme ještě 1 polévkovou lžíci paprikové pasty.
Rozdrobíme jednu kostku masoxu a lehce dusíme pod pokličkou cca 30 minut.
Maso poté vyjmeme, vzniklou šťávu lehce zahustíme světlou instantní jíškou a provaříme cca 5 minut.
Dle potřeby osolíme. Podáváme s těstovinou, bramborem.