Nepečený cheesecake s ovocem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 200 g máslových sušenek
- 70 g másla
- 3 lžíce rumu
- Krém:
- 1 tvaroh
- 1 šlehačka
- 1 mascarpone
- 2 tabulky bílé čokolády
- Ovocný přeliv:
- míchané ovoce lesní nebo zahradní směs
- 2-4 lžíce cukru podle chuti
- trošku solamylu
Postup Nepečený cheesecake s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozdrtíme, rukou propracujeme s máslem a rumem.
Namačkáme do kulaté pečícím papírem vyložené dortové formy 22cm.
Šlehačku lehce vyšleháme, přidáme tvaroh, mascarpone a rozpuštěnou zchlazenou čokoládu a lehce vyšleháme.
Nalijeme na sušenky a dáme do druhého dne do lednice.
Ovoce /mražené/ zahřejeme, osladíme a lehce zahustíme solamylem, rozmíchaným v trošce vody. Chladným zdobíme každý díl dortu na talíři.