Uzený vývar bez zeleniny se strouhánkem
Recepty, PolévkySuroviny
- 600 g uzeného masa
- 1 cibule
- 2,5 l vody
- 6 kuliček pepře
- 6 kuliček nového koření
- Podravka
- sůl
- Strouhánek:
- 150 g hrubé mouky
- 1 vejce
- sůl
- kapka oleje
Postup Uzený vývar bez zeleniny se strouhánkem
Postup přípravy receptu
-
Uzené a cibuli dáme do vysokého hrnce a zalijeme vodou. Přidáme trochu podravky a kuličky koření. Měla jsem domácí, silné uzené, tak jsem nesolila, ale když dělám z kupovaného, tak jsem přisolit musela.
Cca hodinku povaříme, zcedíme a nakrájíme do polévky část masa (zbytek jsem nechala ke špenátu). Nakonec přidáme stouhánek a povaříme, dokud nezměkne.
Strouhánek uděláme tak, že do mouky si rozklepneme vajíčko, osolíme a přidáme trošku oleje na zjemnění. Vypracujeme tuhé těsto, aby se dalo strouhat. Necháme chvíli proschnout, aby šlo stouhání lépe a pak přidáme do polévky. Zbytek strouhánku si usušíme a schováme na další polévku.