Zeleninový guláš s kroupami
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 hrnek krup (namočit přes noc)
- 1 velká paprika
- 4 větší rajčata
- 2 hrnky zelených fazolek
- 1 cibule
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- špetka mleté feferonky
- 1 lžíce mouky
- sůl
- pepř
- máslo nebo olej
- petrželka nebo pažitka na ozdobení
Postup Zeleninový guláš s kroupami
Postup přípravy receptu
-
Kroupy propláchneme ve studené vodě a uvaříme v osolené vodě doměkka.Pěnu během vaření odebíráme, protože vývar z krup použijeme, bude takto čistější“.
Uvařené kroupy scedíme a vodu dáme stranou.
Na másle s přidáním trochu oleje (nebude se máslo připalovat) osmažíme jemně nakrájenou cibulku, přidáme lžíci mouky a ještě společně osmahneme.
Přisypeme drobně nakrájenou papriku a rajčata (rajčata spařit a stáhnout slupku-já používám v zimě svoje z mrazáku, nechám povolit a jdou krásně sloupnout), fazolky, mletou papriku a hned zalijeme vývarem z krup, případně dolijeme vodou.
Přidáme podle potřeby sůl, pepř, feferonku a povaříme max. 10minut, vše do změknutí.
Přidáme kroupy, dolijeme dle potřeby vodou a necháme ještě chvilku vše provařit.