Brambory dušené ve výpeku

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g brambor
výpek z pečeného masa - vepřové nebo drůbež
vývar
1-2 cibule
plátek másla
sůl podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Výpek, který nám zbyl, ohřejeme a přecedíme. Podle potřeby zředíme vývarem, případně vodou. Měl by mít silnou, výraznou chuť.

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na polovině másla zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka.

  3. Přidáme brambory a zalijeme vývarem, ale jen tak, aby se brambory dusily. Podle potřeby podléváme.

  4. Dusíme do změknutí brambor. Před koncem přidáme zbytek másla. Brambory by měly vstřebat většinu vývaru a budou tím máslem pěkně obalené.

  5. Podáváme se salátem, studeným mlékem nebo jako přílohové. Mají výraznou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!