Medové perníčky s bílkovou polevou
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 20 dkg medu
- 30 dkg cukru krystal nebo hnědého nerafinovaného cukru
- 3 vejce (na ½ dávky 2 vejce)
- 1,5 dkg jedlé sody
- 75 dkg hladké mouky
- citrónová kůra
- 5-6 hřebíčků (roztlouct v hmoždíři)
- lžička anýzu (rozemletého/roztlučeného) – není nutné
- Bílková poleva na zdobení:
- 1 bílek
- 15 dkg cukru moučka
- 1 lžička citrónové šťávy
Postup Medové perníčky s bílkovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dobře promícháme a prohněteme, dokud nevznikne těsto. Náš TIP: naolejujte si ruce, těsto se na ně nebude tolik lepit.
Uhnětené těsto postupně rozválíme a vykrajujeme malé tvary. Náš TIP: doporučujeme méně členité tvary, perníčky se trochu nafouknou a detaily na okrajích by mohly zaniknout.
Vymažeme plech a vysypeme moukou, případně použijeme pečící papír.
Před pečením perníčky pomažeme rozšlehaným vajíčkem.
Pečeme cca na 160 stupňů, dokud se perníčky nenafouknou a lehce neztmavnou.