Vepřové karé na kmínu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřového karé
1 litr vývaru z kostí
2 ks cibule
2 lžičky drceného kmínu
vepřové sádlo
máslo + máslová jíška
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kotletu bez kosti (karé) si naporcujeme přes vlákno na stejně silné plátky. Maso osolíme a opepříme. Do hrnce si dáme rozpustit lžíci vepřového sádla a vložíme najemno nakrájenou cibuli. Cibuli pomalu orestujeme do lehce zlatavé barvy, zasypeme drceným kmínem a zlehka zarestujeme. Jakmile kmín zavoní, vložíme plátky masa a opečeme postupně ze všech stran. Maso se zatáhne a zůstane šťavnaté.

  2. Podlijeme cca 1 litrem vývaru z kostí a pod pokličkou dusíme, dokud maso není měkké. Na závěr zahustíme zlehka máslovou jíškou a ještě cca 15 minut zlehka necháme provařit. Do hotové omáčky vložíme oříšek másla a necháme jej rozpustit a vmícháme do omáčky – bude krásně lesklá. Jako přílohu podáváme šťouchané brambory nebo houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!