Vepřové jazýčky pro mlsné hubičky
Recepty, PředkrmySuroviny
- 2 vepřové jazyky
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- sůl
- Na marinádu:
- 15 ks naložených oliv
- 5 ks sušených rajčat v oleji
- 2 prolisované stroužky česneku
- 2 cm másla široký plátek
- 1 lžíce oleje ze sušených rajčat
- 1 lžíce sladké sójové omáčky
- špetka soli
- mletý pepř
- alobal na zabalení
Postup Vepřové jazýčky pro mlsné hubičky
Postup přípravy receptu
-
Vepřové jazyky uvaříme doměkka v okořeněné vodě. Schladíme, stáhneme kůži a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké.
V kastrůlku rozpustíme máslo společně s olejem. Přidáme sójovou omáčku, nadrobno nakrájená rajčata a olivy, ochutíme česnekem, solí a pepřem a dobře promícháme.
Připravíme si dva kusy silnějšího alobalu (nebo dáme dvojitě) o rozměru cca 25 cm x 30 cm. Na každý plát alobalu dáme trochu marinády a položíme nakrájený jazyk. Mezi každý řez lžící kápneme marinádu, přimáčkneme k sobě a alobal pořádně utěsníme do balíčku.
Dáme uležet do lednice.
Druhý den nejlépe v hrnci na pařáčku alobalové balíčky ohřejeme. Poté opatrně otevřeme, jazyky i s máslovou marinádou přemístíme na talíře a podáváme například s osmaženým a lehce očesnekovaným pečivem.