Vepřová tyčinková roláda

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové pečeně (kýta, krkovice - plát)
1 balení silných slaných tyčinek - z toho jsem jich použila 5ks
1 dcl suchého sherry
3 mrkve
1/4 celeru
2 cibule
15 dkg pikantní slaniny
1 vejce
1 dcl mléka nebo smetany
dijónská hořčice
zelené bylinky:
libeček
petrželku
1/2 l bujónu nebo vývaru
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve namočíme nalámané tyčinky do rozšlehaného vajíčka s mlékem, nejlépe přes noc, aby hodně nasákly.

  2. Na oleji zpěníme jednu cibuli s polovinou slaniny a přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev a asi 5 minut restujeme. Osolíme a přimícháme posekané bylinky.

  3. Do zchladlé směsi zapravíme namočené tyčinky. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme dijónskou hořčicí. Poklademe směsí, zavineme a pevně sepneme provázkem.

  4. Na pánvi rozpálíme olej a roládu ze všech stran opečeme do hněda. Poté ji přendáme i s výpekem do pekáče, do kterého jsme předtím dali nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a zbytek slaniny.

  5. Podlijeme vývarem, já přidala ještě kosti, osolíme a asi 40 minut dusíme přiklopené v troubě. Pak odkryjeme a dopékáme ještě asi 30 minut.

  6. Maso vyjmeme, přilijeme sherry, necháme trochu odpařit a poté nahrubo rozmixujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!