Vepřová roláda s vaječnou náplní
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Tenký plát vepřového masa od žeber
- sůl
- mletý pepř
- mletá sladká paprika
- paprikáš
- anglická slanina
- hořčice
- tvrdý sýr
- zakysaná smetana 3 lžíce
- 3 ks vařená vejce
- 1 ks syrové vejce
- máslo
- cibule
- hladká mouka
Postup Vepřová roláda s vaječnou náplní
Postup přípravy receptu
-
Plát masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe paprikovým salámem.
Do mísy dáme na kostičky nakrájená vejce, anglickou slaninu, tvrdý sýr, cibuli nakrájenou nahrubo, přidáme syrové vejce, zakysanou smetanu, osolíme a vše promícháme.
Náplň naneseme na plát masa se salámem, svineme a omotáme nití.
Roládu osolíme, poprášíme paprikou a krátce za všech stran opečeme na másle, mírně podlijeme vodou a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C. Během pečení roládu obracíme a poléváme.
Až je maso měkké, vyndáme je a šťávu zaprášíme moukou, povaříme na mírném ohni asi 20 minut a podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem.