Vepřová roláda s vaječnou náplní

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Tenký plát vepřového masa od žeber
sůl
mletý pepř
mletá sladká paprika
paprikáš
anglická slanina
hořčice
tvrdý sýr
zakysaná smetana 3 lžíce
3 ks vařená vejce
1 ks syrové vejce
máslo
cibule
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Plát masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe paprikovým salámem.

  2. Do mísy dáme na kostičky nakrájená vejce, anglickou slaninu, tvrdý sýr, cibuli nakrájenou nahrubo, přidáme syrové vejce, zakysanou smetanu, osolíme a vše promícháme.

  3. Náplň naneseme na plát masa se salámem, svineme a omotáme nití.

  4. Roládu osolíme, poprášíme paprikou a krátce za všech stran opečeme na másle, mírně podlijeme vodou a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C. Během pečení roládu obracíme a poléváme.

  5. Až je maso měkké, vyndáme je a šťávu zaprášíme moukou, povaříme na mírném ohni asi 20 minut a podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!