Vepřová roláda s brusinkami, švestkami a jablky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové plece vkuse rozříznutá na motýlka
- 2 střední jablka na menší kostky
- 2 kL skořice
- 1 hrnek bujónu nebo vývaru nebo vody
- 2 PL kokosového oleje či jiného tuku
- 1/2 hrnku sušených brusinek
- 1/2 hrnku sušených švestek
- hrst čerstvé šalvěje nadrobno
- sůl
- pepř
Postup Vepřová roláda s brusinkami, švestkami a jablky
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejte si v libovolné nádobě tuk a poté na něj dejte jablka a šalvěj.
Restujte 4-5 minut a poté vmíchejte brusinky a švestky, odstavte z tepla.
Rozřízněte si plec do ¾ nožem, případně naklepejte či odkrojte přebytečný tuk, osolte a opepřete a potřete skořicí, zevnitř i zvenku.
Vyplňte vnitřek co nejvíce směsí Vám půjde a poté zavažte kuchyňskou nití.
Dejte do předehřáté trouby na 180°C na 90 minut. Podlijte trochou vody a pečte odkryté. Nemusíte obracet, ale občas zkontrolujte a polijte výpekem.
Vyndejte z trouby a nechte chvíli odstát, poté nakrájejte na plátky a servírujte.