Neboršč z domácích zásob
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 menší červené řepy
- 1 cibule
- 4 mrkve
- 3 velké brambory
- 2-3 dl pasírovaných rajčat (lze dát i protlak, výsledná chut bude trochu jiná)
- sterilovaná řepa i s nálevem (bez křenu je lepší)-množství dle chuti
- vodu
- 3 větší bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 5 kuliček celého pepře
- 2 hřebíčky
- sůl
Postup Neboršč z domácích zásob
Postup přípravy receptu
-
Nejprve opečeme cibulku, můžeme na oleji, já bez tuku, přidáme červenou řepu nakrájenou na kostičky a zalijeme horkou vodou (z rychlovarné konvice) a vložíme koření (já ho dávám v takovém kovovém udělátku, co se zavře a pak vyndá a koření se nehoní v hrnci) a vaříme asi 15 minut.
Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a opět dále vaříme asi 15 minut.
Potom přidíme na kostky nakrájené brambory a vaříme, než všechno změkne.
Nakonec přidáme protlak, rozmícháme a přidáme na kostičky nakrájenou sterilovanou řepu a přilijeme trochu nálevu.
Necháme provařit a ochutnáváme, můžeme přidat více nálevu (já dala skoro půlku velké zavařovací sklenice) a až v tuto chvíli osolíme dle chuti.