Vepřové s hráškem smetanovou omáčkou a bramborovou kaší
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřové maso
- 12% smetana
- 1 malá plechovka hrášku
- 2 lžíce másla
- sůl
- pepř
- 2 lžíce mouky
- 500 ml hovězího vývaru
- 5 lžic oleje
Postup Vepřové s hráškem smetanovou omáčkou a bramborovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
Orestujeme zprutka na oleji,zalejeme vývarem a dusíme doměka, když je maso měkké vyndáme na talířek.
Slejeme z hrášku vodu a přidáme k vývaru, povaříme asi 5 min.
Pomalu přilejeme smetanu.
Na pánvi si uděláme z mouky a másla, světlou jíšku, kterou lze popřípadě omáčku zahustit.