Vepřové s hráškem smetanovou omáčkou a bramborovou kaší

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové maso
12% smetana
1 malá plechovka hrášku
2 lžíce másla
sůl
pepř
2 lžíce mouky
500 ml hovězího vývaru
5 lžic oleje

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.

  2. Orestujeme zprutka na oleji,zalejeme vývarem a dusíme doměka, když je maso měkké vyndáme na talířek.

  3. Slejeme z hrášku vodu a přidáme k vývaru, povaříme asi 5 min.

  4. Pomalu přilejeme smetanu.

  5. Na pánvi si uděláme z mouky a másla, světlou jíšku, kterou lze popřípadě omáčku zahustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!