Vepřová plec marinovaná a pečená v podmáslí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové plece
400 ml podmáslí
4-5 stroužků česneku
plná lžíce hořčice
lžička kurkumy
lžička hnědého cukru
lžička mleté papriky
chilli podle chuti
sůl
pepř
mletý kmín
Dále:
hrst sušené cibule
kousek sádla

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme. Smícháme maso, česnek, podmáslí a všechny zbývající suroviny.

  2. Maso do ochuceného podmáslí naložíme na jeden až dva dny. Občas promícháme, maso by mělo být potopené.

  3. Před pečením maso hodinu předem vytáhneme z lednice. Nahoru nasypeme cibuli, přidáme kousek sádla a trochu podlijeme vodou.

  4. Pečeme přikryté pozvolna na 170 st., do měkka. Podáváme s rýži, těstovinami nebo vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!