Vepřová panenka s fazolovým salátem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- asi 400 g vepřové panenky
- bylinky (tymián, rozmarýn)
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- pár kapek worcestru
- na salát:
- asi 200 g vařených bílých fazolí nebo sterilovaných
- 100 g slaniny
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- chilli paprička
Postup Vepřová panenka s fazolovým salátem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve naložíme maso. Panenku osolíme, opepříme, pokapeme worcestrem a olejem. Necháme odpočinout.
Po odležení maso zprudka osmahneme na pánvi ze všech stran a pak zabalíme do alobalu. Dáme péct na 200°C asi 15 minut (na pánev jsem dala pár větviček rozmarýnu, tymiánu a 2 stroužky česneku).
Mezitím připravíme salát. Na oleji zpěníme cibuli, slaninu a česnek. Pro pikantnost můžeme nasekat chilli papričku. Nakonec přidáme fazole a dochutíme solí a pepřem.
Bylinky nasekáme najemno a v nich pak obalíme horkou panenku.
Na talíř dáme salát, nakrájené maso na plátky, plátky bagetky a pokapeme trochu výpeku z masa, který byl v alobalu.