Vepřová panenka s chřestem a mrkví
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 250 g vepřové panenky
- 2 větší plátky kvalitní šunky
- dijonská hořčice
- 1 kus sterilizovaného chřestu ve slaném nálevu
- mrkev rozkrojená na čtvrtky
- sůl
- pepř
- olej
Postup Vepřová panenka s chřestem a mrkví
Postup přípravy receptu
-
Z kusu vepřové panenky podélně rozkrojíme plát, který lehce dlaní rozklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na plát masa dáme plátky šunky, kus chřestu a čtvrtinu uvařené mrkve do poloměkka.
Plát i s náplní stočíme do roládky a sepneme párátky, nebo svážeme a zprudka opečeme ze všech stran na oleji. Opečenou roládku vložíme do pekáče.
Malinko podlijeme vodou i výpekem z pekáče a v rozpálené troubě pečeme ještě asi 15-20 minut nejlépe horkým vzduchem. Během pečení podléváme výpekem.