Vepřová panenka s chřestem a mrkví

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

250 g vepřové panenky
2 větší plátky kvalitní šunky
dijonská hořčice
1 kus sterilizovaného chřestu ve slaném nálevu
mrkev rozkrojená na čtvrtky
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Z kusu vepřové panenky podélně rozkrojíme plát, který lehce dlaní rozklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na plát masa dáme plátky šunky, kus chřestu a čtvrtinu uvařené mrkve do poloměkka.

  2. Plát i s náplní stočíme do roládky a sepneme párátky, nebo svážeme a zprudka opečeme ze všech stran na oleji. Opečenou roládku vložíme do pekáče.

  3. Malinko podlijeme vodou i výpekem z pekáče a v rozpálené troubě pečeme ještě asi 15-20 minut nejlépe horkým vzduchem. Během pečení podléváme výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!