Vepřová panenka na smetaně s citronem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová panenka
sůl
mletý pepř
plnotučná hořčice
olej
smetana
máslo
citron
světlá jíška
brusinky

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nakrájíme na plátky a rozklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí z obou stran.

  2. Na rozpáleném oleji narychlo osmahneme, pokapeme citronem, přidáme kousek másla a podlijeme vodou. Necháme podusit cca 15 minut, pak plátky dáme bokem, přilijeme smetanu, nechápe povařit a nakonec zahustíme světlou jíškou.

  3. Podáváme třeba s bramborovým knedlíkem nebo bramborami, ozdobíme plátkem citronu a brusinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!