Salát z quinoy a pečené zeleniny

Recepty, Saláty

Suroviny

200 ml Quinoy
400 ml vody
4-5 lžic olivového oleje
balsamico
lžíce citrónové šťávy
sůl
Zelenina: (pečená v remosce)
hrst cukrového hrachu
paprikový lusk
mangoldové listy
velká cibule
3-5 stroužků česneku
větvička tymiánu
oregano

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájenou zeleninu mírně osolíme, zakapeme olejem a upečeme. Pak z ní odstraníme větvičky bylinek.

  2. Quinou na hustém cedníku několikrát propláchneme horkou vodou a uvaříme ve dvojnásobném množství vody, přibližně 15 minut.

  3. Prochladlou quinou smícháme se zeleninou a zálivkou z olivového oleje, citronové šťávy a trochy balsamica. Dosolíme a dáme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!