Salát z quinoy a pečené zeleniny
Recepty, SalátySuroviny
- 200 ml Quinoy
- 400 ml vody
- 4-5 lžic olivového oleje
- balsamico
- lžíce citrónové šťávy
- sůl
- Zelenina: (pečená v remosce)
- hrst cukrového hrachu
- paprikový lusk
- mangoldové listy
- velká cibule
- 3-5 stroužků česneku
- větvička tymiánu
- oregano
Postup Salát z quinoy a pečené zeleniny
Postup přípravy receptu
-
Pokrájenou zeleninu mírně osolíme, zakapeme olejem a upečeme. Pak z ní odstraníme větvičky bylinek.
Quinou na hustém cedníku několikrát propláchneme horkou vodou a uvaříme ve dvojnásobném množství vody, přibližně 15 minut.
Prochladlou quinou smícháme se zeleninou a zálivkou z olivového oleje, citronové šťávy a trochy balsamica. Dosolíme a dáme vychladit.