Vepřová líčka s celerem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřových líček
1 středně velký celer
2 kl koření na vepřové maso
3 stroužky česneku
2 středně velké cibule
2 pl sádla (oleje)
vody na podlití dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová líčka si opereme, podélně rozkrojíme a lehce naklepeme. Česnek si očistíme a nakrájíme na menší kousky.

  2. Líčka okořeníme, posypeme česnekem, naskládáme na sebe. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme odležet v lednici, nejlépe do druhého dne.

  3. Cibule očistíme, nakrájíme na jemno a osmažíme na sádle. Přidáme líčka, opečeme z obou stran, mírně podlijeme vodou a dusíme pod poklicí do měkka. Při dušení jen mírně podléváme a líčka otáčíme.

  4. Mezi tím si očistíme celer, nakrájíme, nebo nastrouháme na malé hranolky. Ke konci dušení odděláme poklici a vydusíme maso na tuk. Hotová líčka vyjmeme a uložíme na teple.

  5. Do výpeku přidáme nachystaný celer, orestujeme, mírně podlijeme a krátce (5-10 minut) podusíme. K celeru vrátíme líčka, prohřejeme a můžeme podávat. Dle chuti můžeme dosolit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!