Vepřová líčka na černém pivu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g vepřových líček
2 mrkve
2 petrželky
celer
1 cibule
2 stroužky česneku
2 snítka tymiánu
2 lžíce rajského protlaku
1/2 l černého piva
3 dl demi glace
sádla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Líčka zprudka opečeme na sádle v kastrolu z obou stran.

  2. Vyjmeme z kastrolu a na tom samém základě opečeme kořenovou zeleninu s cibulí a česnekem do tmava.

  3. Přidáme protlak, tymián a vše orestujeme ještě jednou.

  4. Přidáme líčka, zalijeme pivem a demiglasem.

  5. Dusíme do měkka.

  6. Když jsou líčka měkká, tak je z omáčky vyndáme a omáčku rozmixujeme.

  7. Dochutíme solí a pepřem. Jako přílohu lze použít třeba šťouchané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!