Vepřová líčka na černém pivu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g vepřových líček
- 2 mrkve
- 2 petrželky
- celer
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 snítka tymiánu
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1/2 l černého piva
- 3 dl demi glace
- sádla
- sůl
- pepř
Postup Vepřová líčka na černém pivu
Postup přípravy receptu
-
Líčka zprudka opečeme na sádle v kastrolu z obou stran.
Vyjmeme z kastrolu a na tom samém základě opečeme kořenovou zeleninu s cibulí a česnekem do tmava.
Přidáme protlak, tymián a vše orestujeme ještě jednou.
Přidáme líčka, zalijeme pivem a demiglasem.
Dusíme do měkka.
Když jsou líčka měkká, tak je z omáčky vyndáme a omáčku rozmixujeme.
Dochutíme solí a pepřem. Jako přílohu lze použít třeba šťouchané brambory.