Vepřová kýta s tymiánem a jalovcem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřové kýty
- sůl
- pepř
- tymián
- 3 kuličky jalovce
- 3 kuličky nového koření
- worcesterská omáčka
- 1 cibule
- 2 velké lžíce oleje
- 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
Postup Vepřová kýta s tymiánem a jalovcem
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky a nařežeme místy po obvodu. Osolíme, posypeme směsí tymiánu a rozdrceného jalovce s pepřem, pokapeme worcesterskou omáčkou. V kastrolku na rozpáleném oleji plátky masa z obou stran opečeme dozlatova a vyjmeme. Zmírníme plamen a do kastrolku nasypeme nadrobno nakrájenou cibulku a opečeme ji dozlatova, zaprášíme moukou a mícháme než zezlátne.
Zalijeme teplou vodou, kolik potřebujeme na tři porce, prošleháme metličkou, přidáme nové koření, uvedeme do varu a dáme dodusit plátky masa. Měkké maso vyjmeme, dáme do menšího kastrůlku a šťávu na něj scedíme. Podle chuti dosolíme a dochutíme worcesterskou omáčkou. Podáváme s brambory, rýží, těstovinami, hranolky.