Vepřová kýta s tymiánem a jalovcem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové kýty
sůl
pepř
tymián
3 kuličky jalovce
3 kuličky nového koření
worcesterská omáčka
1 cibule
2 velké lžíce oleje
2 vrchovaté lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a nařežeme místy po obvodu. Osolíme, posypeme směsí tymiánu a rozdrceného jalovce s pepřem, pokapeme worcesterskou omáčkou. V kastrolku na rozpáleném oleji plátky masa z obou stran opečeme dozlatova a vyjmeme. Zmírníme plamen a do kastrolku nasypeme nadrobno nakrájenou cibulku a opečeme ji dozlatova, zaprášíme moukou a mícháme než zezlátne.

  2. Zalijeme teplou vodou, kolik potřebujeme na tři porce, prošleháme metličkou, přidáme nové koření, uvedeme do varu a dáme dodusit plátky masa. Měkké maso vyjmeme, dáme do menšího kastrůlku a šťávu na něj scedíme. Podle chuti dosolíme a dochutíme worcesterskou omáčkou. Podáváme s brambory, rýží, těstovinami, hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!