Vepřová kýta s křenem a šunkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky vepřové kýty
2 lžíce strouhaného křenu
2 plátky šunky
1 lžíce hořčice
2 lžíce hladké mouky
1 cibule
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z vnitřní strany hořčicí.

  2. Šunku nakrájíme na nudličky a dáme na plátek masa. Posypeme nastrouhaným křenem a plátky přehneme. Zajistíme párátky a obalíme v hladké mouce.

  3. Cibuli osmažíme na oleji dorůžova a kapsy opečeme z obou stran.

  4. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Šťávu zahustíme hladkou moukou a provaříme. Podáváme s bramborovou kaší, rýží, nebo cous cousem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!