Vepřová kýta po námořnicku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové kýty
100 g vepřové šunky
2 střední kyselé okurky
sůl
pepř
1 cibule
80 g mrkev
80 g celer
80 g petržel
plátek citrónu i s kůrou
2 lžičky plnotučné hořčice
1-2 lžíce hladké mouky
200 ml mléka
150 ml smetany
olej

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu šunky a 1 okurku nakrájíme na hranolky a maso s nimi prošpikujeme. Na oleji rychle opečeme ze všech stran připravené maso, pak ho vyjmeme a odložíme stranou. V prázdném hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přihodíme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a opečeme ji lehce dozlatova. K zelenině vrátíme maso, přidáme plátek citrónu, podlijeme, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.

  2. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Z omáčky vyndáme zbytek citrónu a zeleninu rozmixujeme. Mouku rozmícháme v troše studené vody a omáčku zahustíme. Přilijeme mléko, přimícháme hořčici a dobře provaříme. Pak omáčku dochutíme smetanou. Zbylou šunku a okurku nakrájíme na nudličky a před vypnutím přidáme do omáčky. Podáváme s kynutým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!