Tuňákové rizoto se šmakounem

Recepty, Ryby

Suroviny

1,5 hrnku rýže (1 hrnek = 230 ml)
200 g přírodního Šmakouna
1 menší konzerva tuňáka
2 lžíce nasekaných sušených rajčat
5 lžic kukuřice naložené
5 lžic sterilovaného hrášku
5 lžic jemně pokrájené jarní cibulky
1 stroužek česneku
čerstvá petrželová nať
horký zeleninový vývar podle potřeby
olivový olej podle potřeby
Parmazán
pepř
sůl
tymián
podle chuti lžíce studeného másla

Postup přípravy receptu

  1. Suchou rýži osmahneme na dvou lžících olivového oleje, pak přidáme dvojnásobné množství vody, co je rýže, osolíme a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, rýži zakryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme, až bude na skus.

  2. Mezi tím na troše oleje zpěníme bílou část jarní cibulky, pak přidáme nastrouhaného šmakouna. Když se opeče, tak i sušená rajčata, tuňáka, ze kterého jsme slili tekutinu, a na plátky pokrájený česnek. Dochutíme tymiánem. Krátce osmahneme a odstavíme (udržujeme v teple).

  3. Do hotové rýže vmícháme směs šmakouna a kukuřičná zrna, podle potřeby přidáme trochu horkého zeleninového vývaru a osolíme.

  4. Úplně nakonec zasypeme petrželkou a vmícháme máslo. Opatrně zamícháme, až se se směs krásně spojí. Podáváme posypané parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!