Špenátové řezy s ricottou a lososem
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- balíček mrazeného sekaného špenátu
- 3 vejce
- 4 lžíce polohrubé mouky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 150 g uzeného lososa či tresky a la losos
- 1/2 cibule
- 200 g ricotty (či tvarohu, žervé, lučiny...)
- 100 g taveného sýra
- špetka sušeného česneku
Postup Špenátové řezy s ricottou a lososem
Postup přípravy receptu
-
Špenát necháme rozmrazit a vymačkáme z něj vodu. Přidáme žloutky, mouku, sůl, pepř, česnek a vmícháme sníh z bílků.
Směs rozprostřeme rovnoměrně na menší plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 180°C asi 15-20 minut. Poté necháme vychladnout, sloupneme papír a nakrájíme na stejně široké pruhy.
Sýry (tvaroh, lučinu - dle možností či chuti, lze i libovolně kombinovat), smícháme spolu s drobně nasekanou cibulí, osolíme dle potřeby. Lososa či tresku nakrájíme na proužky.
Špenátové pruhy pomažeme střídavě sýrovo tvarohovou směsí, poklademe proužky lososa. Zbytkem krému pomažeme okraje a dáme vychladit.
Zdobíme bylinkami, rajčaty, paprikou. Náplň lze měnit (olivy, kukuřice, kapie...).