Patizon obalený v trojobalu se sýrem a jogurtem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 větší patizon
2 - 3 vejce
2 malé bílé jogurty
sůl
směs strouhaných sýrů Galbani GRANGUSTO (nebo jiné sýry)
špetka uzené papriky
bylinky
olej
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Patizon omyjeme a pokud je slupka slabší, pokrájíme na plátky. Osolíme a necháme vypotit.

  2. Směs sýrů, uzenou papriku, jogurty a vejce vyšleháme, přidáme sůl, bylinky (libeček nebo jiné bylinky) a zamícháme.

  3. Vypocený patizon vložíme do našlehané směsi. Nakonec ještě plátky obalíme v domácí strouhance.

  4. Smažíme buď na plechu s pečícím papírem nebo jen na pánvi. Podáváme s bramborem a salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!