Vepřová krkovice s gulášovou šťávou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová krkovice:
4 plátky vepřové krkovice bez kosti
plnotučná hořčice
sůl
pepř
olej
gulášová šťáva:
3 střední cibule
2 lžíce mleté sladké papriky
400 ml vody
3 stroužky česneku
hrstku majoránky
kmín
chlebová střídka na zahuštění
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, lehce zakápneme olejem. Necháme v lednici odležet nejlépe přes noc.

  2. Krkovici opečeme zprudka na oleji z obou stran tak, aby byla hotová, a z pánve vyjmeme. Později ji budeme vkládat do gulášové šťávy.

  3. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno, restujeme na oleji společně s kmínem, přidáme sladkou papriku, krátce zpěníme a zalijeme vodou, přivedeme k varu, krátce povaříme, cca 15 minut, dochutíme česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Podle potřeby zahustíme na jemno nadrobenou chlebovou střídkou nebo naopak zředíme vodou na požadovanou konzistenci hustší šťávy.

  4. Do omáčky přidáme opečené maso a vše společně ještě 10 - 15 minut zvolna provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!