Dýňové kari s čočkou

Recepty, Luštěniny

Suroviny

2 cibule
1 chilli paprička
1 lžíce nasekaného zázvoru
3 lžíce olivového oleje
1 malá dýně hokkaidó (500 g)
2 lžíce kari koření
2 stroužky česneku
sůl
200 g červené/klasické čočky
1 plechovka kokosového mléka (doporučuji ji určitě přidat, recept tím získá novou chuť, zkoušela jsem obě verze)
1 limetka nebo citron

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit čočku, předvařené bude vaření trvat cca 15 minut.

  2. Najemno pokrájenou cibuli nechte spolu s nasekaným chilli a zázvorem zesklovatět na rozpáleném oleji, přidejte na kostičky nakrájenou dýni a ještě chvíli restujte.

  3. Zasypte kari kořením a nasekaným česnekem, promíchejte, přidejte čočku a kokosové mléko. Nechte povařit cca 15 minut.

  4. Dochuťte limetkovou/citronovou šťávou a můžete přidat lžičku arašídového másla na porci.

  5. Podávejte buď samotné, s rýží basmati nebo s domácími plackami.

  6. Domácí placky: Ty připravíte z 1,5 hrnku mouky se špetkou soli, do které zapracujete olej a tolik vlažné vody, až vznikne hladké nelepivé těsto. To nechte 30 minut odpočinout a poté z něj na pomoučené desce válejte tenké placky, které z obou stran nasucho pečte na hodně rozpálené pánvi. Hotové placky skládejte na sebe a překryjte utěrkou, aby neztuhly.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!