Vepřová kotleta s přírodní hříbkovou šťávou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové kotlety(4ks)
- 500 g směsi čerstvých hříbků (můžeme použít i zavařené ve vlastní šťávě)
- 400 ml zeleninového vývaru (použila jsem z kostky)
- máslo 2 cm široký plátek
- lžíce oleje (na podušení hříbků)
- 2 lžíce oleje na orestování masa
- 1 větší cibule
- 1 drcený kmín (lžička koření Mahá/můžeme nahradit)
- sůl na dochucení
- nasekané zelené bylinky na posypání hotového pokrmu
Postup Vepřová kotleta s přírodní hříbkovou šťávou
Postup přípravy receptu
-
Očištěné hříbky nakrájíme na větší kusy a na rozpuštěném másle společně s olejem orestujeme.
Malinko osolíme, podlijeme trochou vody a necháme pod pokličkou za občasného promíchání 10 minut dusit ve vlastní šťávě.
Opláchnuté, osušené a nenaklepané plátky masa po okrajích nařízneme a posypeme Mahá kořením, nebo drceným kmínem.
Do kastrolu na rozehřátý olej dáme do narůžovělé barvy osmahnout nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme okořeněné plátky masa a zprudka je opečeme.
Podlijeme je do poloviny výšky vývarem a pod poklicí dusíme přibližně 35-40 minut doměkka.
Během dušení po troškách podléváme vývarem.
15 minut před dokončením plátky masa vytáhneme, přidáme podušené hříbky, zbytek vývaru a zlehka promícháme.
Vložíme nazpět plátky masa, opět přiklopíme poklicí na na slabém plameni dovaříme.
V závěru dle potřeby dokořeníme a na talíři posypeme nadrobno nasekanou bylinkou.